Намериха коя област от мозъка отговаря за интроспекцията

Идентифицирана бе областта от мозъка, която контролира интроспекцията – способността да мислим за онова, което мислим, съобщи „Индипендънт“.
Откритието може да доведе до по-добро разбиране на един от ключовите компоненти на човешкото съзнание, както и за лечение на определени мозъчни травми, при които хората изгубват способността да разсъждават върху своите собствени мисли и действия.
Учените от Лондонския университетски колеж са установили, че хората, които са по-интроспективни, обикновено имат по-голям обем от нервна тъкан в областта на префронталния кортекс, разположен точно зад очите. Според изследването колкото по-интроспективен е човек, толкова повече сиво вещество има той в тази част от мозъка си. Това обаче не се отнася за бялото вещество – нервните връзки в префронталния кортекс.
Откритието е направено при изследване на образи от сканирането на мозъка на 32 доброволци, които били помолени да попълнят психологически тест, за да бъде установена способността им да мислят за своите действия. Те трябвало да посочат точно колко сигурни се чувстват в отговора си. Хората, които показали по-голяма сигурност в отговора си, имали повече мозъчни клетки в най-предната част от мозъка си.

Станете почитател на Класа