Бербатов и Фулъм отстъпиха на Суонзи в Англия

Отборът на Фулъм допусна неприятна загуба у дома от тима на Суонзи с 1:2.

Димитър Бербатов изигра цял мач за домакините като бе един от най-активните на терена и помогна много за отбелязването на гола. Непростими грешки на вратаря, обаче лишиха Фулъм от нещо повече в този мач.

На два пъти вратарят на "котиджърс" изби нескопосано топката в противников футболист и така получи два гола, които до голяма степен предрешиха изхода от двубоя.

В началото на втората част Бербатов удари гредата, а след това негово воле бе блокирано от защитник, за да се стигне до гола на Брайън Руиз. Бербатов подканваше своите съотборници и само мъката в лицето му подсказваше за горчивината от загубата след края на мача. В края на мача гол на Бербо бе отменен заради засада на българина.

С тази загуба тима на Фулъм заема 14-то място с 21 точки, докато Суонзи има 28 пункта на осмото място във Висшата лига.

Мартин Йол пусна българина изнесен сам в по-предни позиции. Зад него титуляр започна Брайън Руиз, който се завърна сред единадесетте на тима. Теренът на "Крейвън Котидж" бе в добро състояние въпреки силния дъжд в Лондон.

Срещата започна лошо за домакините, които получиха гол с първата по-сериозна опасност пред тяхната врата. Тя дойде след неумела намеса на вратаря Стокдейл. Нейтън Дайър стреля  по в наказателното поле, където вратаря изби топката в краката на Дани Греъм и той се разписа за 1:0.

Две минути по-късно Бербатов намери добре Керим Фрей, който не уцели вратата от малък ъгъл. Най-добрия шанс за домакините през първата част бе за Брайън Руиз, който стреля много опасно от далеч, но вратаря Тремел се справи и изби удара на костариканеца.

Натискът на домакините се увеличаваше, но те трудно стигаха до голово положение. В началото на второто полувреме отново вратаря Тремел се намеси перфектно и спаси пряк свободен удар на Руиз.

След това пък Стив Сидуел пропусна удобен шанс с глава след центриране от корнер. Така се стигна до 52-та минута в мача, когато вратаря на домакините допусна втора непростима грешка. Стокдейл изчисти нескопосано върната към него топка и тя отиде в краката на Джонатан де Гузман, който с премерен изстрел покачи на 2:0.

Веднага след гола отново вратаря Тремел се намеси страхотно и предотврати гол в своя врата след опасен удар на Руиз. Атаките към вратата на гостите се заредиха една след друга. В 56-та минута при едно опасно центриране в наказателното поле Димитър Бербатов се извиси над всички и удари гредата.

Защитниците обаче не успяха да се ориентират да изчистят. Отново Бербо имаше шанс, но волето му бе блокирано. След това обаче в образувалото се меле Руиз успя да се разпише и да върне един гол.

В 68-та минута Фрей пробва много опасен удар, но отново вратаря се справи. Минута по-късно гол на Бербатов бе отменен защото българина бе в засада.

Първата добра намеса на вратаря на Фулъм дойде в 75-та минута, когато спаси удар на Греъм. Мартин Йол пусна в игра Уго Родайега и Филип Сендерос в опит да потърси някаква промяна на резултата. Суонзи успя да се поукопити след силния натиск на домакините и стигна до успеха въпреки опита за финален щурм на Фулъм.



















iNews.bg





Станете почитател на Класа