В Столицата на секса

Моногамията е дълбоко залегнала в съвременното общество, но по света има много места, където човек може да има повече от един интимен партньор и това да се приема за нещо нормално. Обикновено смятаме, че това се практикува в малки и затворени общности, но се оказва, че един голям град, известен с производството на мобилни устройства, е наричан „столица на секса“ тъкмо поради тази причина.

 

В този град е съвсем нормално един мъж да има по две и дори три приятелки едновременно, те да знаят една за друга и да нямат нищо против. Обяснението на тази ситуация е съвсем рационално – просто в този град има твърде много жени и недостатъчно мъже.

Донгуан, разположен в южната китайска провинция Гуандун, е известен с производството на технологични продукти като айфон и айпад. Наричан е също и „китайската столица на секса“, пише „Мирър“.

 

 

Заради дългогодишната политика за раждане само на едно дете в семейството в Китай, в страната има огромен дисбаланс между половете, като мъжете са с милиони повече от цжените. Местните фабрики за сглобяване на части, обаче, предпочитат да наемат жени за работници, тъй като смятат мъжете за ненадеждни.

Това означава, че в Донгуан жените са много повече от мъжете, като последните се хващат с временна или почасова работа, което им оставя много свободно време. Време, което използват за срещи с повече от една жена.

 

 

„Много по-лесно е да си намериш приятелка, отколкото работа“, казва жител на града пред местна телевизия.

Малцината мъже, които все пак работят във фабрики, са в още по-добра позиция за намиране на приятелка, тъй като повечето жени прекарват дълги часове на поточната линия. Ако търсят любов, първото място, на което могат да я открият, е работното място.

 

 

Много жени доброволно и напълно информирано започват връзки с мъже, които вече има партньорка. Ли Бин, работник, дошъл от провинция Съчуан, споделя: „Имам три приятелки и всяка една от тях знае за останалите. Много от моите приятели също имат по няколко партньорки“.

„Има толкова много млади и наивни работнички в града. Защо да нямам повече от една, ако мога? Вижте, всеки идва тук да се забавлява, ако вие не го правите, другите ще го правят“, добавя той.

Ли Бин казва още, че мъж, който се ограничава само с една приятелка, става за смях пред останалите.

Според друг местен жител, тази ситуация е „съвсем нормална“. „Младите и красиви работнички от фабриките са навсякъде. Те са обикновени и лесни за общуване, защо да нямам няколко?“, посочва той.

25-годишният А Ю, също от Съчуан, казва, че дошъл в Донгуан да си намери жена, тъй като в родния си град трябвало да има зестра, равняваща се на около 3500 евро.

„В Донгуан има много жени и те не искат никакви пари. Те просто искат мъж“, коментира Ю, който е безработен и е успял да си намери приятелка, която да му плаща сметките.

 

 

Според местна организация за правата на жените, дамите в Донгуан се преструват, че не знаят за партньорките на мъжете си или просто се правят, че не съществуват. Често те са колежки в една и съща фабрика.

Въпреки това предпочитат таква връзка пред това да бъдат самотни. В повечето случаи жените в Донгуан се връщат по родните си места, за да се омъжат. Те гледат на живота си в „столицата на секса“ като на нещо временно или просто необходимо зло.

 

Станете почитател на Класа