Мониторинг на качеството на въздуха в градове с посолства на САЩ

САЩ са решили да осъществяват мониторинг върху качеството на въздуха на градове в чужди страни, където имат свои дипломатически представителства.

Засега Вашингтон не е решил дали сред градовете с контрол върху чистотата на въздуха ще фигурира и Москва. Съобщението бе направено по време на изявление на държавния секретар Джон Кери.

Засега не можем публично да съобщим кои допълнителни места ще бъдат включени в мониторинга, който бе споменат от държавния секретар, каза представител на пресслужбата на американското външно ведомство. Наскоро Кери изброи страните, в които американските посолства ще осъществяват контрол върху чистотата на въздуха.

Данните ще бъдат публикувани открито на официалните сайтове на съответните американски дипломатически представителства. Според правителството на САЩ тази информация ще е полезна за американски граждани, които пътуват там. Особено важна е тя за хора със заболявания на дихателните пътища и в някои случаи може да се окаже от жизненоважно значение, обясни Кери. Той каза, че се надява по този начин да се засили международното сътрудничество за борба със замърсяването на въздуха на планетата.

Станете почитател на Класа