Русия започна масирано военновъздушно учение

Руските въоръжени сили са започнали големи учения, включващи около 250 въздухоплавателни средства и 12,000 души военен персонал, според министерството на отбраната. От министерството описват четиридневните учения като "масивна и изненадваща " проверка на боеготовността.
Ученията започнаха в същия ден когато НАТО и неговите партньори започнаха арктическо учение.
Според съобщения на руските агенции Интерфакс и ТАСС, инспекцията на авиационната група и силите за противовъздушна отбрана в Централния военен окръг включва почти 700 единици оръжия и военна техника.
По време на учението, руските самолети за далечни разстояния ще изпълнят удари с крилати ракета по практически цели в Република Коми.
Би Би Си съобщи от Москва, че настоящите учения са част от процеса на подготовка за по-мащабните предстоящи маневри, известни като Център-2015 през следващите няколко месеца.
Пресслужбата на Южния военен окръг в експресно изявление съобщи, чеРусия ще разположи танкове „Армата", бронирани машини „Бумеранг", противовъздушни батареи и друга военна техника в руските арктически региони. „Командващи офицери от транспортната служба към военното министерство ще се срещнат в Москва днес, за да обсъдят транспортирането върху жп платформи на противовъздушни комплекси „Панцир", танкове „Армата", бронирани машини и други оръжейни системи до военни звена, разположени в арктическите региони на страната", се отбелязва в съобщението.

Станете почитател на Класа