Русия изнася оръжие за 50,000 милиона долара

Руският оръжеен износ е надхвърлил 50 000 милиона долара, съобщи руският президент Владимир Путин. В този контекст той подчерта, че увеличаването на износа се дължи на подобряване на правната рамка в областта на военно-техническото сътрудничество.
"През 2014 г. бяха подписани нови [военна] договори за 14 000 млн. Днес пакета на поръчките за износ е стабилен и надхвърля 50 000 милиона долара", подчерта руският лидер по време на заседанието на комисията по военно-техническото сътрудничество между Русия и чуждите държави.
Путин подчерта, че в момента както на производителите, така и на руските власти е по-лесно да контактуват с чуждестранни партньори на всички етапи, от разработването на военни технологии до внедряването.
Русия е на второ място след Съединените щати в глобалния пазар на оръжие, но е необходим напредък, според руския президент. "Русия заема второ място в списъка на лидерите в света на доставките на оръжия и военно оборудване и това със сигурност е голямо постижение на един толкова сложен и динамичен пазар," каза той и заяви, че Москва планира да разшири географията на сътрудничеството.
„Високите нива на продажбите на оръжие , са резултат от системна работа за насърчаване на руските технологии и продукти в областта на военно-техническото сътрудничество. Миналата година нашите производители на военна техника участваха в 24 международни панаири, вътрешното производство бе показано в 62 страни по целия свят и споразумения за военно-техническо сътрудничество свързват Русия с 91 държави по света", заключи президентът.

Станете почитател на Класа