Защо е толкова на мода мантрата "всички срещу Русия"?

В новото издание на "Zoom", Хавиер Родригес Караско анализира медийната и политическа "мода", която вечно държи Русия отговорна за почти всички злини, които се случват в света. Водещият на програмата вярва, че днес "Русия е като боксова круша, която може да удариш, но тя не може да отговори."

"Какво ще стане, ако Русия направи военни маневри близо до САЩ, както прави НАТО по границите й? Защо се манипулира информация за бомбардировките в Сирия или за "хакване " на избори?" пита репортерът, обяснявайки ,че това се случва, защото "някой е заинтересован и медиите му служат като оръжие".

Караско Родригес заяви, че Кремъл се е превърнал в "изкупителна жертва за провалени политики, грешни стъпки или собствени неуспехи, които различните страни, лидери или политически групи не са склонни да приемат."

Той припомни, че веригата RT също стана жертва на тези безпочвени обвинения. "Не само че я сравниха с терористични групи като Боко Харам или ислямската държава, но също пуснаха спиралата на автоцензура, по-подходяща за миналия век", заключи водещия.

Станете почитател на Класа