Лавров: Санкциите на САЩ няма да спрат „Северен поток 2“

Сергей Лавров увери, че строителството на руските газопроводи «Северен поток-2» и «Турски поток» няма да бъде спряно поради налагането на американските санкции. Той каза това на 11 декември след посещението си във Вашингтон. Мерките на Конгреса срещу руските газопроводи показват желание за разрушаване на отношенията с Москва, подчерта руският външен министър.

 

 

 

Руският външен министър Сергей Лавров увери, че строителството на руските газопроводи «Северен поток-2» и «Турски поток» няма да бъде спряно поради налагането на американските санкции. Той каза това на 11 декември след посещението си във Вашингтон, съобщава ТАСС.

Във вторник Конгресът на САЩ постигна съгласие за военен бюджет за фискална 2020 г. (от 1 октомври) в размер на 738 милиарда долара, който предвижда санкции срещу «Северен поток — 2» и «Турски поток» за гарантиране на енергийната сигурност на Европа.

«Що се отнася до военния бюджет на САЩ, Конгресът според мен е буквално затрупан с желание да се направи всичко, за да се разрушат отношенията между двете страни», подчерта Лавров.

Според него «делото, инициирано от администрацията на Барак Обама, продължава».

„Но ние сме свикнали с подобни атаки, знаем как да реагираме на тях и ви уверявам, че нито «Северен поток-2», нито «Турски поток» няма да спрат“, каза руският външен министър.

Както «Кореспондент» съобщи, на 10 декември Лавров пристигна във Вашингтон и проведе преговори с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео, а след това разговаря с Тръмп почти час.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа