Скарлет Йохансон съди Disney заради ранната интернет премиера на „Black Widow“

Скарлет Йохансон съди Disney заради ранната интернет премиера на „Black Widow“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    31.07.2021
  • Share:

Американската актриса Скарлет Йохансон съди корпорацията Disney, съобщава порталът Deadline.


Жалбата е свързана с филма „Черната вдовица" („Black Widow"), където звездата играе супергероинята Наташа Романова. Тя твърди, че едновременното пускане на филма в кината и в абонаментната услуга на Disney + е нарушило договора между Йохансон, продуцента на филма Marvel и самия дистрибутор, а също е причинило загуби на звездата. По-конкретно, в документа се твърди, че заплатата на актрисата се базира до голяма степен на приходите от касата и че продуцентът на филма, Marvel, е обещал, че филмът ще бъде пуснат първо в кината.


„В обобщение, посланието от висшето ръководство на Disney беше ясно: Увеличете абонатите на Disney +, независимо от вашите договорни обещания, и ще бъдете възнаградени", се посочва в документа.


В деня на делото Disney публикува изявление, в което критикува позицията на Йохансон, уверявайки, че ранната интернет премиера е причинена от пандемията на коронавирус, а също така твърди, че излъчването на филма в Disney + всъщност е било от полза за Йохансон, разкривайки колко е спечелила от филма.


"Няма достойнство в тази жалба. Делото е особено тъжно и сърцераздирателно поради безчувственото му пренебрежение към ужасяващите и продължителни глобални последици от пандемията на COVID-19. Дисни напълно спази договора на г-жа Йохансон и освен това стартирането на Black Widow на Disney + с Premier Access значително подобри възможността й да спечели компенсация в допълнение към 20 милиона долара, които е получила досега ", отбелязват от компанията.


Пусната на 11 юли, „Черната вдовица" е спечелила почти 320 милиона долара в кината, според портала на IMDB. Бюджетът беше 200 милиона долара.

Станете почитател на Класа