Тръмп-младши на шега предложи #VaxtoVote, либералите харесаха идеята

Тръмп-младши на шега предложи #VaxtoVote, либералите харесаха идеята
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.08.2021
  • Share:

Доналд Тръмп-младши по невнимание стартира популярно движение на либерали в социалните мрежи, след като се пошегува, че само ваксинираните срещу Covid-19 трябва да могат да гласуват.


„Някой трябва да внесе законопроект, който задължава да покажете ваксинационната си карта, за да гласувате и да наблюдавате как всички в мозъка на левицата се повреждат и избухват", заяви Тръмп-младши в туит, споделен през уикенда от демократите Super PAC ReallyAmericans.


Докато постът на Тръмп-младши очевидно е имал за цел да се подиграе с привидно подкрепящите от Демократическата партия бизнес мандати за ваксина срещу Covid-19, като същевременно се противопоставят на по-строгите закони за идентификация на гласоподавателите, представени наскоро в щати като Джорджия, либералите бързо прегърнаха идеята, приемайки я по номинална стойност.


Много привърженици на идеята за свързване на ваксинационния статус на избирателите с правото им да гласуват, посочиха по-високите проценти на ваксинация сред тези, които се идентифицират като демократи, като вече се наслаждаваха на перспективата за отнемане гласа на републиканците, които не са ваксинирани.


Тръмп-младши отговори на хаштага "#VaxtoVote" - стартиран след неговия туит - като взриви привържениците на Демократическата партия, че одобряват ограничаването на избирателните права на хора, с които не са съгласни с нещо.


„След години на плач относно идентификационния номер на избирателя като предполагаемо „расистко" ограничение на правото на глас, сега левицата неиронично призовава да се изискват вакс карти за гласуване. Знаете ли, това е действително ограничение на правото на глас. Шегувам се с една очевидно луда идея, която да подчертае лицемерието на левицата, но тези авторитарни глави са толкова непоклатими и уморени, че те, разбира се, мислят, че #VaxToVote е добра идея. Не можете да измислите тази гадост!"


Неотдавнашно проучване на Washington Post-ABC News установи, че нагласите относно ваксинацията в САЩ са до голяма степен разделени по партийна линия. Проучването, проведено между 27 и 30 юни, установи, че въпреки че около 86% от демократите са получили поне една ваксина срещу Covid-19, само 45% от републиканците са били инокулирани с поне една доза. Около 47% от републиканците заявиха, че може никога да не се ваксинират.

Станете почитател на Класа