Русия за първи път ще пробва обновената авиация на Балтийския флот

Русия за първи път ще пробва обновената авиация на Балтийския флот
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.08.2021
  • Share:

На военните учения между Русия и Беларус «Запад-2021» за първи път с пълна сила ще се изпробва обновената авиация на Балтийския флот, пише «Известия», позовавайки се на източници.

 

В ученията "Запад-2021" Русия за първи път ще пробва обновената авиация на Балтийския флот

 

По данни на източници, в отново сформираната в Калининград авиогрупировка ще влязат изтребители, бомбардировачи, вертолети, а също безпилотните летателни апарати от «младата» 34-а авиодивизия на Балтийския флот — нейното създаване е през 2019 г. Военните специалисти ще отработят борба както с морски, така и с наземни цели.

 

«В «Запад-2021″ дивизията за първи път ще бъде проверена в пълен състав като единен организъм. Това ще се превърне в някаква степен в отговор на проведеното неотдавна крупно учение на НАТО в Балтика», сподели за изданието военният експерт Дмитрий Болтенков.

 

В състава на групировката също ще присъства 396-ти вертолетен полк, който включва в себе си палубни и вертолети против подводници, а също многоцелевите Ми-8 и Ми-24.

 

Съвместните учения «Запад-2021» ще се проведат между 10-19 септември на територията на две държави. В края на юли руските военни пристигнаха в Брест в рамките на подготовка за ученията.

 

По-рано се съобщи, че в Русия разработват хиперзвуковата ракета Х-95 с далечно действие.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа