Социологическите проучвания: Камала Харис е исторически най-непопулярният вицепрезидент

Социологическите проучвания: Камала Харис е исторически най-непопулярният вицепрезидент
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.08.2021
  • Share:

Според последните неблагоприятни проучвания за бившия сенатор Камала Харис, тя за шест месеца се е превърнала в най-непопулярният вицепрезидент от много години насам.


Харис видя през уикенда надеждите си някога да стане президент като обект за подигравка, тъй като критиците наблегнаха на скорошните социологически проучвания, които показват, че тя за шест месеца е станала най-непопулярния вицепрезидент в администрацията от 70-те години на миналия век насам.


Според доклад на Telegraph, стратезите на демократите имат вътрешни притеснения относно противоречивия политик, описвайки нейните резултати като „потънали" в този момент.


Две скорошни анкети, цитирани от доклада, показват оценки на одобрение от 46% , но оценки на неодобрение от 47% и 48%.


Харис също е проблемна с подкрепата сред значими и влиятелни групи за гласуване, като младите хора и латиноамериканците. Проучване на Economist / YouGov показва, че само 36% от респондентите на възраст между 18 и 29 години са гледали на Харис „положително".


Според неотдавнашно обобщение на резултатите от RealClearPolitics, 46% гледат неодобрително на Харис.


В анкета, публикувана от Telegraph в Twitter относно притесненията по неблагоприятната гледна точка към Харис сред голяма част от обществеността, над 50% от над 40 000 гласоподаватели заявиха, че „Харис върши лоша работа", 20% казват, че върши „добра работа", а други 27% „не са сигурни".


Харис направи някои забележими препъвания като вицепрезидент. Тя беше силно критикувана за непрекъснатото избягване посещение на южната граница, докато отговаряше за историческите нива на задържани мигранти и беше наричана „цар на границата". На въпрос защо не е посещавала границата месеци, след като бе обявена от Байдън за отговаряща за кризата, Харис заяви, че също все още не е посетила Европа.


На Харис все още се предоставят възможности за успех, тъй като скоро тя ще стане първият вицепрезидент на САЩ, който ще посети Виетнам следващия месец.


Проучванията за Харис и притесненията на демократите относно сенатора от Калифорния, която веднъж се опита да се кандидатира за президент и дори се сблъска с Байдън, направиха вицепрезидента цел за подигравки от критиците.

Станете почитател на Класа