За нас Църквата е цел, за тях — средство за постигане на геополитическа програма

За нас Църквата е цел, за тях — средство за постигане на геополитическа програма
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.08.2021
  • Share:

Един политик, престанал да бъде комик, и патриарх, който сам разруши авторитета на върховенството на властта, са ключови фактори в опита за разкол на православното общество.

 

Известието за православния Религиозен марш в Украйнна бе възприето от президента на страната като поражение. Зеленски продължава цезаро-папистката политика на своя предшественик Петро Порошенко и извърши груба намеса в каноничния строй на Православието.

 

Религиозните безредици на територията на днешна Украйне не са новина, те продължават от 961 г.

 

Постоянна борба за оцеляване.

 

За нас Църквата е цел, за тях - средство за постигане на геополитическа програма

 

Влиянията в продължение на цялата история баха различни — от протестанти до гръко-католици, те достигнаха своя пик по време на окупацията от Третия райх.

 

Всичко отново се изостри по време на Майдана, когато един нов военен алианс продължи това, което бяха започнали други. Идеите на бандеровската идеология бяха възродени и попаднаха в основата на Църквата.

 

Московският Патриархат е подложен на нападки от окупационната църква, която е театър на абсурда и оскърбява не само разума, но и каноничния ред в Православието.

 

На процесията присъстваха от 250 000 до 350 000 вярващи. Православните застанаха в защита на своята последна опора, своята духовна вертикала, която ги прави народ, а не разделено племе.

 

Монасите от Украинската Православна Църква се обърнаха към Патриарх Вартоломей, призовавайки го да съхрани единството на отците, горещо молейки се за съхранение на свещеното единство в името на Христа за всички нас.

 

Те се обърнаха към Светия Пазител на Престола в древния град на Босфора и го умоляваха да види колко далеко е отишла решителността на антицърковните сили, за да разрушат православния мир и страната си.

 

Ние призоваваме за същото, молитвите на всички православни са насочени към запазване на святата одежда Христова, която, разкъсвайки я, води до разрушаване на самите нас.

 

Под натиска на външни фактори и интереси, нямащи нищо общо с Църквата или Христос, те често създават непримирими разногласия и разделят вярващите.

 

За нас Църквата е цел, за тях Църквата е средство за постигаен на геополитеческия дневен ред.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа