BMW представи автомобил, променящ цвета си с натискане на бутон

BMW представи автомобил, променящ цвета си с натискане на бутон
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    07.01.2022
  • Сподели:

BMW създаде превозно средство, iX Flow, което може да промени външния си цвят с натискане на бутон, според видео от презентацията, която германският производител на автомобили проведе в сряда по време на технологично събитие, проведено в Лас Вегас (САЩ).


„В бъдеще клиентите на BMW ще могат да променят цвета на автомобила си с натискане на бутон. Извеждаме персонализирането на нови нива", обясни Стрела Кларк, ръководител на проекта на BMW iX Flow.


Представителката на германския автомобилен производител посочи, че тази технология може да е от полза за потребителите си по различни начини. Например, ако някой загуби превозното си средство на паркинг, той може да го накара да мига, за да улесни намирането му.


„Чрез промяна на цвета можем да променим отражението на слънчевата светлина и по този начин да променим топлинните свойства на автомобила", продължи Кларк, като уточни, че по този начин те ще подкрепят целите на компанията за устойчивост.


Накрая тя увери, че с BMW iX Flow ще изнесат "дигиталната душа" на компанията в чужбина. „Ново е. Никога не е правено. Неочаквано е. Вълшебно е", завърши тя.


В изявление на компанията, публикувано на официалния уебсайт на събитието, се посочва, че това е цифрова иновация, насочена към човека, която представлява „поглед в бъдещето". Освен това те подчертават, че това е "филмово изживяване в авангарден автомобил".

Станете почитател на Класа