Илон Мъск обвини полиция на САЩ за деактивиране функцията Tesla да издава животински звуци

Илон Мъск обвини полиция на САЩ за деактивиране функцията Tesla да издава животински звуци
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.02.2022
  • Share:

„Решението на Tesla да извика повече от 500 000 от своите електрически коли в САЩ за преглед, за да деактивира функцията "бумбокс", която позволява различни звуци да се възпроизвеждат през външни високоговорители, се дължи на факта, че полицията на северноамериканската страна е смешна", каза главният изпълнителен директор на тази компания Илон Мъск.


Потребител на Twitter попита Мъск миналата неделя за причината за оттеглянето на тази функция, на което изпълнителният директор отговори "смешната полиция ни е принудила да го направим".


В началото на февруари Националната администрация за безопасност на пътното движение на САЩ (NHTSA) издаде заповед, изискваща преглед на 578 607 автомобила Tesla Model S, X, Y и Model 3, произведени между 2017 и 2022 г. Федералната агенция отбеляза, че функцията „бумбокс" не отговаря на минималните стандарти за звукова безопасност, изисквани за електрически и хибридни автомобили.


Тази функция позволява на водачите да възпроизвеждат предварително зададени или персонализирани звуци през външните високоговорители на автомобила, като звуци на животни или други видове шум. NHTSA твърди, че шумовете от бумбокс могат да увеличат риска от злополука, като пречат на звуковите предупредителни сигнали за пешеходци.


Tesla ще направи софтуерна актуализация, която ще деактивира функцията "бумбокс", когато автомобилът работи, в неутрален режим и на заден ход. Това е четвъртият път, когато Tesla изтегля хиляди свои автомобили в САЩ от декември миналата година по различни причини.

Станете почитател на Класа