Семейството на убитата операторка съди Алек Болдуин

Семейството на убитата  операторка съди Алек Болдуин
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.02.2022
  • Share:

Семейството на Халина Хътчинс, операторката, която загуби живота си миналия октомври заради неочакван куршум по време на снимките на филма „Ръжда", съди актьора Алек Болдуин и продуцентите на филма за неправомерна смърт, съобщава AP.


На пресконференция в Лос Анджелис (Калифорния, САЩ) адвокатите на съпруга и сина на жената обявиха, че са завели дело в съда в Ню Мексико.


От името на ищците, адвокатът Брайън Паниш твърди, че „безразсъдното поведение и мерките за намаляване на разходите, предприети от Болдуин и продуцентите на филма, доведоха до смъртта на Халина Хътчинс".


Адвокатите показаха анимирано пресъздаване на събитията, коствали живота на операторката. Там е показано как някой дава огнестрелното оръжие на Болдуин, той го взема и по-късно стреля към жената, на която след това помага.


Те също така заявиха, че холивудската звезда е отказала да премине обучение за боравене с такива оръжия на снимачна площадка. В допълнение, те твърдят, че индустриалните стандарти изискват използването на пистолет с гумена лента в такива случаи, като се уточнява, че не е имало искане за използване на действително оръжие.


На 21 октомври 42-годишният Хътчинс загина от случайна стрелба с пистолет, зареден с бойни патрони, по време на записа на уестърн в щата Ню Мексико. Полицията потвърди, че именно Болдуин е стрелял с огнестрелното оръжие, като е ранил и режисьора на филма Джоел Соуза.


Според съдебните протоколи, подадени ден по-късно в съда в Санта Фе, на актьора е даден зареден пистолет от помощник-режисьор Дейвид Холс, който му изкрещял "студен пистолет!", което показва, че е безопасен за използване. Служителят не е знаел, че пистолетът е зареден с живи куршуми, според документите.


От своя страна Алек Болдуин увери този месец, че не е натиснал спусъка на пистолета. Той също така заяви, че не се чувства отговорен за смъртта на Хътчинс. „Някой е отговорен за случилото се и не мога да кажа кой е, но знам, че не съм аз", каза той в интервю.


Актьорът смята, че е "много малко вероятно да му бъдат повдигнати наказателни обвинения", но призна, че случилото се може да има отрицателно въздействие върху професионалната му кариера. Освен това той коментира, че събитието му е причинило голям шок и уверява, че това е най-лошото нещо, което му се е случило, до точката на съмнение дали да продължи да прави филми.

Станете почитател на Класа