Русия обяви, че продължава да изтегля сили от украинската граница

Русия обяви, че продължава да изтегля сили от украинската граница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.02.2022
  • Share:

Изтеглянето на руски военни сили след планирани учения по границата с Украйна продължава, предаде Франс прес, позовавайки се на официални изявления на Министерството на отбраната на Русия.

 

Тези съобщения идват на фона на растящото безпокойство на Запада от предстоящ военен конфликт и данните на украинската армия за рязко увеличаване на нарушенията на примирието между правителствените сили и проруските сепаратисти в Донбас през последните 24 часа.

 

Руското военно министерство обяви в петък, че още една влакова композиция, “превозваща войски и техника на подразделения от танковата армия на Западния военен окръг, се завърна в постоянните ѝ бази” в района на Нижни Новгород на повече от хиляда километра от Украйна.

 

Влакова композиция с военна техника, заминаваща от анексирания от Русия полуостров Крим

 

Говорител на руските военноморски сили, цитиран от Интерфакс, пък съобщи, че общо десет бомбардировача Су-24, базирани в Крим, са напуснали полуострова, анексиран през 2014 г., и са се прехвърлили на други летища в Русия.

Според САЩ Москва е разположила над 150 000 войници край границата с Украйна и това поражда опасения от руско нахлуване в съседната страна, припомня БТА.

Кремъл отрича да има такива намерения и от вторник съобщава, че изтегля свои войски от региона, разпространявайки снимки на влакове, превозващи бойна техника. Вашингтон обаче твърди, че тези военни сили всъщност се заменят от други.

Станете почитател на Класа