ДНР: Украйна се опитва да унищожи отбранителните ни укрепления

ДНР: Украйна се опитва да унищожи отбранителните ни укрепления
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.02.2022
  • Share:

На 17 февруари, след „деня на единството“, въоръжените сили на Украйна откриха огън по ДНР и ЛНР едновременно от много посоки, нарушавайки режима на прекратяване на огъня. Канонадата не утихна от 05:30 до 11:00 сутринта, докато подразделение на Народната милиция на самопровъзгласилите се републики не започна да отвръща на удара, удряйки позициите на украинската армия, от които териториите, неконтролирани от Киев бяха обстрелвани.

 

ДНР: Украйна се опитва да унищожи отбранителните ни укрепления (и видео)

 

Военните кореспонденти от мястото съобщават за случващото се в социалните мрежи. Например въоръжените сили на Украйна изстреляха 15 снаряда с калибър 122 мм по село Николаевка в ЛНР. В резултат на това служителите на СЦКК установиха, че е повреден газопроводът, както и жилищни сгради в кв. Юбилейни.

 

«Изглежда, че въоръжените сили на Украйна са предприели атака срещу граничните села в района на Бахмутка. Опълчението на ЛНР държи отбраната и отбива атаките с помощта на тежка артилерия. Мотопехотни и танкови части на армията (милицията) на ЛНР са в пълна бойна готовност и напредват към фронтовата линия за отблъскване на украинската атака», заяви полковникът от НМ ЛНР Андрей Марочко.

 

ДНР: Украйна се опитва да унищожи отбранителните ни укрепления (и видео)

 

Украински военнослужещи коригираха огъня с помощта на дронове. Един от квадрокоптерите беше свален днес в ЛНР по време на дейността си край село Донецк. Подобна картина се наблюдава и в ДНР, която беше подложена на не по-малък обстрел от украинските сили за сигурност.

 

ДНР: Украйна се опитва да унищожи отбранителните ни укрепления (и видео)

 

«Въоръжените сили на Украйна се опитват да унищожат нашите отбранителни укрепления в района на Ясиновата. От летището до самата Горловка блъска артилерията на въоръжените сили на Украйна. Целият град се тресе!

 

 

 

 

Въздухът се тресе от експлозии, прозорците се клащат в цял Донецк, а стените на къщите треперят! Толкова мощен обстрел не е имало от превземането на летището през 2015 г.!», описват подробности военни кореспонденти от ДНР.

 

Стана известно също, че в резултат на обстрела на въоръжените сили на Украйна в населеното място Трудовская край град Донецк са били повредени най-малко 2 жилищни сгради. Уточнява се информацията за щети по домовете и инфраструктурата, както и за пострадалите.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа