Мъск сравни премиера на Канада с Хитлер

Мъск сравни премиера на Канада с Хитлер
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    19.02.2022
  • Share:

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отново се обърна в Twitter срещу канадския премиер Джъстин Трюдо за неговото справяне с протестите на камиони в страната, публикувайки пост, сравняващ го с Адолф Хитлер.


В отговор на публикация в Coindesk, в която се твърди, че канадският премиер е наредил на банките да намалят финансирането на протестиращите, американският бизнесмен сподели пост, показващ снимка на Хитлер с думите: "Спри да ме сравняваш с Джъстин Трюдо. Имах бюджет."
Въпреки че по-късно туитът беше изтрит, Мъск, който от края на януари споделя косвени послания в подкрепа на шофьорите на камиони, стана обект на остри критики в социалните мрежи.


Много организации в САЩ осъдиха поста на Мъск, като го нарекоха "офанзивен паралел". „Сравняването на демократичен лидер с Хитлер е обида за онези, които пострадаха невъобразимо от ръцете на нацистите", написа комитет в Twitter.


От своя страна Мъск не коментира въпроса и се ограничи до споделяне на линк към книгата „The Wages of Destruction", написана от Адам Туз, в която се обяснява икономиката на нацистка Германия. „За подробно обяснение прочетете това", написа магнатът.


Тази седмица канадските власти започнаха да замразяват сметките на хора, участващи в така наречения "конвой за свобода", протестиращ в Канада срещу задължителните ваксини за шофьори на камиони.


Камионджиите и техните поддръжници демонстрират от 29 януари в Отава, столицата на нацията, като движението им се разпространява в цялата страна, с протести в Торонто, Квебек, Ванкувър и други градове.

Станете почитател на Класа