Медведев: Проектът на Киев за „гаранции за сигурност“ е пролог към Трета световна война

Медведев: Проектът на Киев за „гаранции за сигурност“ е пролог към Трета световна война
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    15.09.2022
  • Сподели:

„Киев няма да получи никакви гаранции за сигурност, в частност, защото неговият проект е по същество пролог към Третата световна война", смята заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия, Дмитрий Медведев.
„Киевската камарила роди проект за „гаранции за сигурност" (проектът на Киев за договора за сигурност, оповестен във вторник), които по същество са пролог към трета световна война. Разбира се, никой няма да предостави никакви гаранции на украинските нацисти", написа той в канала си в Telegram във вторник.
Той смята, че „Предложеното от Киев споразумение е равносилно на прилагане към Украйна на член 5 от Северноатлантическия пакт". Този член се позовава на колективната отбрана като централен принцип в основополагащия договор на НАТО. Колективната отбрана означава, че атака срещу един от членовете на съюза ще се счита за атака срещу всички членове.
Медведев смята, че „заклетите врагове на Русия - западните босове от различен ранг, към които е отправен този истеричен призив, трябва да разберат едно. Това се отнася пряко до хибридната война на НАТО с Русия. Ако тези малоумници продължат с необузданото помпане на най-опасните видове оръжия на киевския режим, то рано или късно военната кампания ще достигне друго ниво".
„Тази кампания няма да има видими граници, а действията на страните ще станат потенциално непредвидими. Кампанията ще върви по собствен военен сценарий, включващ все повече нови участници. Винаги е било така", предупреди Медведев.

Станете почитател на Класа