В Абърдийн бе открит конгресът на Шотландската национална партия

В Абърдийн бе открит конгресът на Шотландската национална партия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.10.2022
  • Сподели:

Хаосът в управлението на британското правителство се превърна в централна тема на форума на партията, която се бори за независимост на страната

 

 

В Абърдийн бе открит конгресът на Шотландската национална партия, съобщи БНР.

Хаосът в управлението на британското правителство незабавно се превърна в централна тема на форума на партията, която се бори за независимост на Шотландия.

"Лиз Тръс е синоним на нефункционирането на Уестминстър", заяви заместник- лидерът на шотландските националисти Кийт Браун при откриването на първия присъствен конгрес на партията след пандемията от Covid-19.

Кийт Браун дори спекулира по въпроса дали депутатите от Консервативната партия скоро ще принудят Лиз Тръс да подаде оставка.

"Тя породи повече хаос и объркване, отколкото предвиждаха и най-песимистичните прогнози", отбеляза Браун под погледа на първия министър на Шотландия и лидер на партията Никола Стържън.

Кийт Браун отправи също призив към партийните членове да бъдат сплотени и да водят доброжелателно кампанията за независимост на Шотландия.

Заместник-председателят на Шотландската национална партия критикува не само управляващите тори, но и основната опозиционна Лейбъристка партия. Браун нарече лейбъристите "слуги на торите", а за лидера им Киър Стармър каза, че е просто "пореден Тони Блеър" и обвини партията му, че е "по-тръмпистка дори от торите в тяхното незачитане на шотландската демокрация".

"Лейбъристите подкрепиха Брекзит, а това е против аспирациите на шотландците да се завърнат към европейското семейство от нации“, заключи Кийт Браун.

Никола Стържън ще произнесе нейната реч в понеделник, когато е заключителният ден на конгреса.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа