Руски офицер сподели за боя с украински диверсанти

Руски офицер сподели за боя с украински диверсанти
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.10.2022
  • Сподели:

Командирът на морската пехота Данилов сподели за бой с диверсанти на въоръжените сили на Украйна до последния патрон

 

Руски офицер сподели за боя с украински диверсанти

 

 

Командирът на рота на морската пехота Александър Данилов, който получи званието «Герой на Русия», сподели как заедно с друг командир се е сражавал „до последния патрон“ с украински диверсанти, които се опитвали да предадат информация за маскирана руска техника.

Според офицера, чиито думи цитира Министерството на отбраната на Русия, диверсионно-разузнавателна група на противника проникнала в района, където била маскирана военна техника.

Тя открили паркинга на оборудването, местоположението на войските и се опитали да се оттеглят към своите, за да предадат информацията.

„По време на изтеглянето те първо се натъкнаха на двама командири на щурмови групи, които бяха ранени, започнаха битка с тях. А по-късно диверсантите се натъкнаха на командно-наблюдателния пункт на командира, където бях с командира на съседно поделение…Двамата започнахме бой с тях, за да им попречим да се оттеглят към своите“, каза Данилов.

Заедно с друг офицер той водил бой, за да приковава диверсантите „до последния патрон“ и чакал пристигането на щурмови групи.

От 24 февруари Русия провежда военна специална операция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Владимир Путин назова нейната задача — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Според президента на Русия крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа