Руски спецназ унищожи украинска диверсионно-разузнавателна група до руската граница

Руски спецназ унищожи украинска диверсионно-разузнавателна група до руската граница
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2022
  • Share:

Руските спецчасти унищожиха украинска диверсионно-разузнавателна група на границата с Русия. Сблъсъкът е станал преди ден на територията на Харковска област.

 

Руски спецназ унищожи украинска диверсионно-разузнавателна група до руската граница (и видео)


Украинска диверсионно-разузнавателна група бе ликвидирана по пътя към руската граница, бойци от руските специални сили откриха диверсантите в една от горите в района на Харков. Съдейки по видеозаписа, групата е спряла на паркинга преди преминаване на границата или след нея, връщайки се от диверсионен набег на руска територия.

По време на битката всички диверсанти бяха унищожени, общо групата включваше четирима човека, нито един от тях не беше пленен, всички са ликвидирани. Предполага се, че самата група руски специални части е тръгнала за изпълнението на друга специална задача, затова не са искали да се натоварват с пленници. Въпреки че са възможни и други варианти, няма обяснение по видеоклипа по темата. Подчертава се, че няма загуби от руска страна, няма и ранени.

«(…) Руските спецчасти в района на Харков на границата с Русия унищожиха украинска диверсионно-разузнавателна група, състояща се от 4 човека. Няма загуби от наша страна», .гласи описанието на видеото.

В последно време украинските диверсионно-разузнавателни в пограничните райони значително се активизираха, нанасят се удари по енергийни съоръжения, излизат от строя подстанции, извършват се терористични атаки по ж.п. За появата на групи във военни униформи, целенасочено обстрелващи населени места с малокалибрени минохвъргачки, съобщават жители на граничните райони на Русия. Възможно е унищожената диверсионно-разузнавателна група просто да е имала за задача да нанася удари по мирни жители, за да всее паника. Искаме или не, със сигурност няма да разберем, но фактът, че тази група вече няма да достигне до руска територия, е радващ.

 

ПП

Станете почитател на Класа