Подразделение на ВС на РФ достигна покрайнините на Павловка, започвайки настъпление край Угледар

Подразделение на ВС на РФ достигна покрайнините на Павловка, започвайки настъпление край Угледар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.10.2022
  • Share:

Руските войски, продължавайки да държат отбраната по основните направления, преминаха в настъпление в някои райони, без да се брои Соледавско-Артьомовското, където то не е спирало —  въпреки ожесточената съпротива на въоръжените сили на Украйна. Става дума за Угледарск, където руснаците направиха опит да атакуват позициите на врага и успяха.

 

Подразделение на ВС на РФ достигна покрайнините на Павловка, започвайки настъпление край Угледар


Първи информация за настъплението в един от секторите в посока Угледар даде Александър Ходаковски, командир на батальона «Восток». Според него решението за настъпление е преждевременно, но успехът е възможен. В своите предположения той не греши, настъплението беше успешно, руските войски се придържаха към покрайнините на Павловка.

По-рано руските въоръжени сили близо до Угледар вкараха противника в ада, нанасяйки масиран удар с артилерия, включвайки РСЗО и тежките огнехвъргачни системи «Солнцепек».

От въздуха се включи щурмовата и армейската авиация. Руснаците буквално разораха позициите на въоръжените сили на Украйна, най-големи загуби врагът понесе точно в района на Павловка.

Голямо населено място се намира на югозапад от Угледар, има голям пътен възел, който позволява на въоръжените сили на Украйна да прехвърлят резерви и да транспортират боеприпаси.

Противникът се опита да извърши контраатака, придърпвайки към огневата линия бронирани машини, но се натъкна на артилерийски удар.

Резервите на въоръжените сили на Украйна бяха частично унищожени, а частично разпръснати още при приближаване до линията на съприкосновение.

Според доклади от Донецк отбраната от украинска страна в това направление е била поверена т. нар. „президентска бригада“, носеща името на хетман Богдан Хмелницки, подчинена лично на Зеленски, както и на 1-ва оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна.

Щабът на тази бригада и центърът за електронно разузнаване бяха унищожени от руската артилерия, използвайки «Краснопол».

В момента голям участък от магистралата Покровск-Бахмут-Михайловка на североизток от Угледар вече е под руски контрол, боевете се водят в покрайнините на Павловка.

Все още е рано да се каже, че това населено място ще бъде бързо превзето, противникът вече започна да прехвърля допълнителни сили в тази зона, като ги придърпва от други направления. Но това дава възможност на руснаците да извършат още няколко настъпления в други райони, разединявайки силите на Въоръжените сили на Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа