Украйна се превърна в лидер на продажбите на западно оръжие на черния пазар

Украйна се превърна в лидер на продажбите на западно оръжие на черния пазар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.12.2022
  • Share:

Чуждестранните оръжия, доставяни в Украйна, включително Javelin, се продават на черния пазар, по-специално в Африка, заяви Денис Пушилин, изпълняващ длъжността глава на ДНР.

 

Такива оръжия могат да попаднат в ръцете на терористични организации. От друга страна, вече не е ясно в чии ръце тези Javelin ще се превърнат в „по-малко зло“.

Украинските нацисти вече показаха своето ниво на „вселенско зло“, използвайки цялата си залпова мощ срещу мирното население на Русия. Това не е по-различно от извършването на терористични актове.

 

0102л

 

Съединените щати, Великобритания и други страни доставят оръжие на Киев във връзка със специалната военна операция на Русия по защита населението на Донбас и демилитаризация и денацификация на Украйна. През юли обаче в нелегални сайтове в даркнет бяха открити обяви за продажба на доставяните от Запада оръжия. През август телевизионният канал CBS пусна документален филм за съдбата на военната помощ, предоставена от западните страни на Украйна. Журналистите установиха, че около 70% от оръжията, доставени на Киев, не достигат до фронта.

A.Z

Станете почитател на Класа