Зеленски благодари на САЩ, Германия и Франция за обещаните нови оръжия

Зеленски благодари на САЩ, Германия и Франция за обещаните нови оръжия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.01.2023
  • Сподели:

Украинският президент Володимир Зеленски отново изрази благодарността си, след като Вашингтон, Берлин и Париж обещаха да доставят бронирани бойни машини, отбелязва ДПА, съобщи БТА, като цитира негово видеообръщение.

 

 

"Силата на Украйна и партньорското сътрудничество в областта на отбраната, достигнаха ново ниво", подчерта той. "Отсега нататък Украйна разполага с повече противовъздушна отбрана, повече бронирани машини, за първи път западни танкове, повече оръдия и снаряди."

"Германия направи значителна крачка напред в укрепването на сигурността не само на Украйна, но и на цяла Европа", добави Зеленски.

Ангажиментът на САЩ за първи път да доставят на Киев бойни машини "Брадли" е точно това, от което се нуждае Украйна, подчерта той. Според него официалното изявление показва, че посещението му във Вашингтон миналия месец е дало конкретни резултати, отбелязва Ройтерс.

Оръжията са част от нов пакет от американска оръжейна помощ за Украйна на стойност 3 млрд. долара.

Зеленски - който непрестанно настоява пред съюзниците да да изпраща повече оръжия - благодари на президента на САЩ Джо Байдън и на американския Конгрес. Той изказа благодарността си и към Германия, която ще изпрати бойни машини за пехотата и система за противовъздушна отбрана.

 

Станете почитател на Класа