„Уолстрийт Джърнъл“: Украинските въоръжени сили признават за тежки загуби в сраженията край Артемовск

„Уолстрийт Джърнъл“: Украинските въоръжени сили признават за тежки загуби в сраженията край Артемовск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

На фона на тежките загуби на украинската армия западни и украински официални лица, както и анализатори призовават Украйна да напусне Артемовск и да се изтегли към нова отбранителна линия, пише вестникът.

 

 

Украинските въоръжени сили (ВСУ) са понесли тежки загуби в боевете край Артемовск. Това съобщи „Уолстрийт Джърнъл“ в сряда, позовавайки се на офицери от украинската армия.

"Засега обменният курс на нашия живот срещу техния е в полза на руснаците. Ако това продължи, може да се оттеглим", казва пред изданието командир на ВСУ, участвал в боевете край Артемовск.

Както уточнява вестникът, на фона на тежките загуби на украинската армия, западни и украински официални лица и анализатори призовават Украйна да изостави Артемивск и да се оттегли на нова отбранителна линия. Украински командири, интервюирани от вестника, подкрепят това мнение.

На 10 януари изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че след освобождаването на Соледар усилията за освобождение ще бъдат насочени към Артемивск и Северск. Тези градове се намират на територията на DNR. Ожесточените боеве в Артемовск продължават.

Станете почитател на Класа