„Бъдещето е под заплаха“: Американски офицер изплашен от грешките на НАТО в Украйна

„Бъдещето е под заплаха“: Американски офицер изплашен от грешките на НАТО в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

Американският полковник Дейвис: всякакви гаранции на НАТО към Киев могат да предизвикат ядрена война

Всякакви гаранции за сигурност на НАТО за режима в Киев ще доведат до ескалация на конфликта между Запада и Русия, а също така могат да провокират ядрена война, това заяви американският полковник в оставка Даниел Дейвис в портала 19fortyfive.

 

 

„Бъдещето е под заплаха“: Американски офицер изплашен от грешките на НАТО в Украйна

 

 

Според него опитите да се въвлече Украйна в зоната на отговорност на НАТО ще доведат до катастрофални последици за света в случай на ескалация.

„Всякакви твърди уверения от страна на Украйна, че Съединените щати или НАТО ще бъдат готови да участват в открит конфликт с ядрено въоръжената Русия, ясно излага бъдещето на сигурността на САЩ на неоправдано висок и ненужен риск“, заяви Дейвис.

Полковникът също така счита, че недалновидността на страните от НАТО е пуснала в ход дълъг, методичен и предвидим 15-годишен процес на разгръщане на конфликт в близост до руските граници, който е започнал през 2008 г. с обявяването на намерението на НАТО да приеме Украйна в алианса.

„Една от най-големите грешки, които Западът направи от самото начало (която е факт и до днес) е, че не отчита, че Русия има обосновани опасения за националната си сигурност и че тя може да отговори на действията на Запада, които в Москва считат за противоречащи на техните интереси“, пише авторът.

В четвъртък руското външно министерство осъди плановете на Париж да подкрепи влизането на Украйна в НАТО, заявявайки, че вкарването на Киев в алианса ще ескалира конфликта.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа