В Атина обвиниха Зеленски в диктатура и поискаха да спре снабдяването на Киевския режим с оръжие

В Атина обвиниха Зеленски в диктатура и поискаха да спре снабдяването на Киевския режим с оръжие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

В столицата на Гърция Атина се проведе протестен митинг, на който присъстващите изразиха несъгласието си с политиката на западните страни да снабдяват Киев с оръжие.

 

 

 

Събитието, което събра над 50 души, се проведе в подножието на Акропола.

Участниците донесоха на митинга плакати със следното съдържание: „Европа, спри да снабдяваш Киевския режим „СТОП на подкрепата за режима на Зеленски!“, „Зеленски е диктатор!“, „Да спрем потисничеството на православните“.

Според думите на  организаторите на акцията гърците няма да подкрепят украинския главатар Владимир Зеленски, когото приравняват към диктаторите.

 

gg1

 

„В Украйна на власт са лъжци и лицемери. Зеленски пътува по целия свят и моли за пари, криейки се зад факта, че води страната към Европа, но в самата страна се извършват жестоки репресии“, заяви един от участниците в пикета.

Участниците обърнаха внимание и на факта, че в самата Украйна няма свобода на словото, а за световната общност те създават само илюзията, че вътре в Украйна всичко е наред.

 

gg2

 

„Властите на Зеленски започнаха да унищожават най-голямата църковна енория в Украйна“, посочиха още протестиращите.

 

gg3

 

Обобщавайки, участниците призоваха западните страни да спрат да подкрепят „диктаторския режим на Зеленски“, а също така обещаха да продължат да организират меропятия срещу украинската диктатура в бъдеще.
Напомняме, че все повече страни в Европа призовават за прекратяване на доставките на оръжие за Киевския режим.
В България се очаква поредния стихиен поход за мир на 9 юли

Станете почитател на Класа