Politico: Възходът на десните партии в ЕС «неизбежно ще промени Европа»

Politico: Възходът на десните партии в ЕС «неизбежно ще промени Европа»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

В Италия, Финландия и Гърция на власт дойдоха десни коалиции. Politico счита, че тази тенденция ще продължи и ще се разпространи и в Европейския парламент. Предвестник на подобно събитие, според списанието, е неотдавнашното гласуване в Брюксел на законопроект за околната среда, където десни и дясноцентристки партии се обединиха и провалиха предложението на Европейската комисия. Подобно развитие на събитията може да се превърне в проблем за ЕС, който все още е ориентиран към левия дневен ред.

 

 

Politico: Възходът на десните партии в ЕС "неизбежно ще промени Европа"

 

 

Сред страните, които служат като пример за неотдавнашния възход на десните партии, Politico посочва Германия.

Вече под наблюдение за предполагаем крайнодесен екстремизъм, партията «Алтернатива за Германия» понастоящем изпреварва социалдемократите на канцлера Олаф Шолц и току-що спечели регионалните избори — тревожен момент за страна, която осъзнава отговорността за своето нацистко минало. съобщава изданието.

Германия може да бъде последвана от Испания и Словакия на следващите избори, продължава списанието, а това «неизбежно ще промени Европа, засягайки всичко — от това как се справя с промяната на климата до родителските права и кой е добре дошъл на континента», отбелязва изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа