Шойгу: Унищожихме почти всички танкове "Леопард", доставени на Украйна от Полша и Португалия

Шойгу: Унищожихме почти всички танкове "Леопард", доставени на Украйна от Полша и Португалия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Руските войски унищожиха 16 танка „Леопард”, което е почти 100% от превозните средства от този тип, доставени от Полша и Португалия на въоръжените сили на Украйна. Това каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщават руски медии.

 

 

 

„Само в южно-донецкото, запорожското и донецкото направление, където украинските формирования предприемат неуспешни атаки, групировките на руските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера, 920 бронирани машини, включително 16 танка „Леопард“. Това е почти 100% от танковете на този тип е доставен от Полша и Португалия“, добави Шойгу по време на конферентна връзка с ръководството на руските въоръжени сили.

„Нашите въоръжени сили продължават да нанасят ефективни огневи поражения на противника, което значително намалява неговия настъпателен потенциал.  Общо от 4 юни украинските войски са загубили около 2,5 хиляди единици различни оръжия във всички посоки“, заяви Шойгу.

Украинските сили използват танкове „Леопард” в контранастъпление, започнало на 4 юни. Министерството на отбраната на Руската федерация многократно е заявявало унищожаването на танкове от този тип.

Станете почитател на Класа