Кремъл коментира покушението на СБУ срещу главата на Крим Аксьонов

Кремъл коментира покушението на СБУ срещу главата на Крим Аксьонов
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Главата на Крим Сергей Аксьонов не може да се уплаши от опитите за покушение. Това заяви прес-секретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков по време на конферентна връзка. Така той коментира опита на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) да взриви колата на Аксьонов.

 

 

Кремъл коментира покушението на СБУ срещу главата на Крим Аксьонов

 

„Що се отнася до главата на региона. Аксьнов е истински боец. Той има голяма сила на духа и това (опит за покушение — бел.ред. няма да го сплаши ”.
Песков добави, че руският лидер Владимир Путин е наясно със ситуацията.

Опитът за покушението срещу Аксьонов беше своевременно пресечен от служите на ФСБ Русия, които задържаха вербуваният от СБУ извършител.

Благодаря на служителите на ФСБ за предотвратяването на атентата срещу ръководството на Република Крим, който беше подготвен от агенти на терористичния Киевски режим.Заподозреният е задържан. Нашите спецслужби работят ясно и ефективно. Сигурен съм, че конкретните поръчители на това престъпление ще бъдат открити и наказани. И е възможно напълно да се премахне терористичната заплаха от Киев само чрез изпълнение на поставените от президента цели на СВО. Така и ще бъде. Продължаваме! До пълна Победа!

Следственият отдел на ФСБ образува наказателни дела срещу задържания по част 1 на чл. 30, част 1, чл. 205 (опит за извършване на терористичен акт), част 1 на чл. 222.1 (незаконно придобиване, прехвърляне, продажба, съхранение, транспортиране, прехвърляне или носене на взривни вещества или взривни устройства) от Наказателния кодекс на Руската Федерация.
Напомняме, че тази и идната седмица се очакват всякъв вид отчаятни провокации от страна на Киевския терористичен режим. Зеленски сам призна, че преди срещата на върха на НАТО през юли, трябвало да покажат «успехи».
Преведено на човешки- Зеленски ще използва терористични методи само и само да се отчете пред господарите от САЩ.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа