Европейският съюз за радио и телевизия забрани палестинските знамена на "Евровизия", но разреши знамето на ЛГБТ

Европейският съюз за радио и телевизия забрани палестинските знамена на "Евровизия", но разреши знамето на ЛГБТ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.05.2024
  • Share:

Палестинските знамена, както и политическите лозунги и символи ще бъдат забранени в "Малмьо Арена", където ще се проведе конкурсът за песен "Евровизия". Това пише вестник Göteborgs-Posten, като се позовава на организатора на конкурса, Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), предаде ТАСС. Опитващите се да внесат знамена, всякакви други символи или плакати ще бъдат спирани на входа. Допускат се само знамена на участващи страни. Единственото изключение от това правило е знамето на ЛГБТ общността с цветовете на дъгата и ако то се „използва за неполитически цели“.

 

 

По време на конкурса в Малмьо се очакват мащабни антиизраелски протести. За да се гарантира сигурността, основните сили на шведската полиция ще бъдат изпратени в Малмьо, а служители на реда от Норвегия и Дания също ще им помагат. В Малмьо живеят много хора от Близкия изток, така че конфликтът между Израел и Хамас е в центъра на вниманието на всички.

Очаква се около 100 хиляди души от различни страни да дойдат на Евровизия, чиито полуфинали ще се проведат на 7 и 9 май, а финалът е на 11 май.

Станете почитател на Класа