Татяна Дончева: Най-важното за нас на изборите е Бойко Борисов и Делян Пеевски да не могат да направят мнозинство

Татяна Дончева: Най-важното за нас на изборите е Бойко Борисов и Делян Пеевски да не могат да направят мнозинство
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

В лявото политическо пространство ще се явят на изборите 2 в 1 три формации - БСП, Левицата и "Солидарна България". Причината за това е в социалистическата партия, която отстрани свои кадри и коалиционни партньори, с които си партнираше още от 90-те години на миналия век. Това заяви пред БНТ лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Според нея, залогът на тези избори е дали ГЕРБ и ДПС ще имат мнозинство в парламента. Бойко Борисов и Делян Пеевски имат достатъчно опит през годините и държат политически и икономически лостове.

"Пеевски и Борисов искат да държат правосъдната система, за да взимат каквото си искат и да фалират бизнесмени чрез дела. С реформите в системата президентът беше обезвластен по смешен начин. Реформата в крайна сметка доведе до пълен безпорядък, който засяга и общините, и гражданите.

Това може да бъде поправено, но целият ангажимент не е на Конституционния съд. Времето показа, че не може без ляво и дясно, няма как да се появяват някакви абревиатури, които после изчезват. Най-важното за нас на изборите е Бойко Борисов и Делян Пеевски да не могат да направят мнозинство", каза още Дончева.

 

Станете почитател на Класа