Листата на "ЛЕВИЦАТА!" в Кюстендил поведе д-р Румен Петков

Листата на "ЛЕВИЦАТА!" в Кюстендил поведе д-р Румен Петков
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

"ЛЕВИЦАТА!" регистрира листата си в 10 МИР-Кюстендил за участие в изборите за Народно събрание. Водач на листата е д-р Румен Петков - главен редактор на популярния ляв сайт "Поглед.инфо", кюстендилски зет, член на коалиционния съвет на "ЛЕВИЦАТА!", лидер на движение"Ляв поглед".

 

 

Д-р Румен Петков отбеляза, че от десетки години е плътно свързан с Кюстендил, децата са му раждани в този прекрасен град и тук им е минало детството.

Според него "ЛЕВИЦАТА!" ще защитава безкомпромисно интересите на хората на наемния труд, на безработните, на пенсионерите, на бедните и на малкия и среден бизнес. Тя извежда на приоритетно място решаване на огромния проблем с неравенствата, които през последните десетилетия достигнаха невиждани размери. 

Кюстендил е град с богата история и култура. Проблемите на културата, образованието и здравеопазването заслужават да намерят значително по-добро място в политиката за региона. Близостта със София позволява това и "ЛЕВИЦАТА!" ще търси законодателни форми това да се случи. Кюстендил има и богата спортна история, която трябва да продължи да се развива в новите условия с нова сила.

Крайно време е Кюстендил да си върне славата на черешовата и ябълковата градина на България, каквато имаше преди промените.

"ЛЕВИЦАТА!" с всички сили ще се бори в Народното събрание България да не бъде въвличана във военни конфликти, отбеляза д-р Петков. Ние сме за превръщането на Балканите и на България в зона на мира. Военните конфликти трябва да бъдат прекратяване своевременно и проблемите да бъдат решавани по дипломатически път с преговори, а не с непрекъснато изпращане на оръжия за която и да е от страните в конфликтите.

Кюстендил има традиции в подкрепа на левите политики. През последните години тази традиция се наруши и много от хората бяха разочаровани от представителите на лявото. Време е да се върнем към автентичните леви ценности, към естествените социални нужди на хората в Кюстендил и да предлагаме такива законодателни инициативи, които ще способстват провеждането на такава политика. Ние го можем и ще го направим.

Аз като собственик и главен редактор на сайта "Поглед.инфо" ще направя всичко необходимо проблемите на Кюстендил да намерят редовно и достойно място на страниците на сайта и да алармираме за всички нередности, които се допускат на територията на региона. "Поглед.инфо" ще бъде територия на обикновените хора с техните проблеми и очаквания.

 

Листата на "ЛЕВИЦАТА!" в 10 МИР - Кюстендил:

 

1/ Д-р Румен Петков

2/ Валери Райчов Янев

3/ Александрина Юриева Стоилова

4/ Георги Ангелов Стамболиев

5/ Александър Крумов Димитров

6/ Андрей Петров Исаев.

Станете почитател на Класа