17 СНИМКИ, които обясняват защо милиони жени по целия свят искат да са като Анджелина Джоли

Всяко десетилетие си има своята актриса, която се превръща в символ на тези години. Жена, на която милиони жени се опитват да подражават, а мъжете пълзят в краката й. 

 

Първото десетилетие на XXI век е тясно свързано с името на Анджелина Джоли. Това са годините, в които пикът на кариерата й отдавна е отминал. Въпреки това многомилионната й армия от почитатели не спира да я боготвори.

Анджелина е надарена не само с уникална красота, но и със своенравен характер, и винаги е в състояние да шокира публиката.

 

 

Джоли е родена на 4 юни 1975 година в семейството на актьорите Джон Войт и Маршелин Бертран. Заради непрекъснатите изневери, родителите й се развеждат година след раждането й. Актрисата и брат й заживяват с майка си в Ню Йорк.  

 

 

Още в детството си красавицата се отличава със странен характер. На 9 години заявява, че иска да си отвори свое погребално бюро. Учителите й я смятат за социопат и се налага малкото момиченце да тръгне на психотерапевт. 

На 6-годишна възраст тя се снима във филма на баща си "В търсене на изход". 

 

 

 

 

На 11 години се установява при него в  Холивуд, а на 14 започва работа като модел за американски и британски агенции, снима се и в няколко клипа. През 1989 г. вече си има сериозно гадже, с когото живее 2 години. 

 

 

Според слуховете, причина за раздялата им става увлечението на бъдещата актриса към ножовете и по-точно страстта й към самонараняване. Веднъж дори се озовава в болница с прерязана сънна артерия. По същото време тя е пристрастена към наркотиците и води много свободен начин на живот. 

 

 

На 18-годишна възраст Джоли започва да се снима в киното. Големият й дебют е през 1993 г. в лентата "Киборг 2". 

 

 

А през 1995 г. взима участие в "Хакери". На снимачната площадка се запознава и с първия си съпруг Джони Лий Милър. Бракът им трае само няколко години - от 1996 до 1999 г. Двамата поддържат контакти и до ден днешен и наричат брака си грешка на младостта. По същото време й приписват връзка с актьора Тимъти Хътън и с модела Джени Шимизу.

 

 

В същото време кариерата й стремглаво лети нагоре. Анджелина непрекъснато се пробва в различни образи - от болна жена на губернатор до секси крадла на лъскави автомобили. Следва да отбележим, че всичко й се получава с лекота. 

 

 

Първите си награди получава за лентата "Прекъснат живот": "Оскар" и "Златен глобус" за най-добра поддържаща роля. На церемонията тя се обяснява в любов на брат си, а медиите дълго време пускат слухове, посветени на порочната им връзка.

Началото на новия век е много успешен за актрисата. Тогава започва да получава истинските си големи роли. През 2001 година играе в дебютната екранизация на приключенията на Лара Крофт - филм, който събра 280 млн. долара приходи от прожекции по целия свят. А през 2000-а година се омъжва за втори път - за американския актьор и сценарист Били Боб Тортън. 

 

 

Бракът й отново търпи провал и три години по-късно двамата се развеждат. Налага се бившите вече съпрузи да заличат и татуировките си, направени преди сватбата.

Между другото, Анджелина е луд фен на татусите. Само на ръката си има около 20 рисунки, които си имат свое значение. 

 

 

Пикът на кариерата й настъпва през 2005 г., когато се снима във филма „Мистър и мисис Смит“. Лентата й носи световна известност и я свързва с Брад Пит, който по това време е женен за Дженифър Анистън. 

 

 

В същата година Пит се развежда със съпругата си уж заради непреодолими противоречия. От този момент нататък Анджелина и Брад постоянно се появяват заедно, а таблоидите им лепват прозвището Бранджелина. Въпреки това двамата не коментират отношенията си. 

 

 

Първото си дете Анджелина осиновява през 2002 година - Мадокс, когото взима от сиропиталище. След това с Брад Пит осиновяват едно момиченце и на всички им става ясно, че отношенията им са сериозни. През 2006 г. Джоли признава, че чака дете от Брад. 

 

 

На 27 май същата година се ражда първото им дете - малката Шайло, а две години по-късно Джоли дава живот на близнаците Нокс и Вивиан. През 2012 година двойката съобщава, че мисли за сватба, защото децата ги молели за това. 

 

 

Дългоочакваното тържество става факт на 23 август 2014 г. Сватбата е във френското им имение, а булката е с рокля на Versache.

 

 

Третият брак на Анджелина също е обречен на провал. През 2016 г. Джоли подава молба за развод със същия вълшебен мотив - непреодолими противоречия. И до днес не е ясна истинската причина за раздялата й с Брад Пит. Според някои слухове чашата е преляла заради връзката на Пит с Марион Котияр, според други всичко е заради депресията на Джоли. 

 

 

Днес голяма част от времето на Джоли е съсредоточено върху възпитанието на децата, които вече правят първите си стъпки в киното. 

Още преди развода тя се насочи към режисурата, а нещата, които прави, са много успешни. По всичко личи, че съвсем скоро Джоли отново ще претендира за големи награди.

Станете почитател на Класа