Гладува най-младата държава в света

  • Според оценки на ООН, 2,8 милиона души в Южен Судан са изправени пред остра хранителна несигурност и недостиг. Конфликтът между двете етнически линии и съперничещите си фракции на Динка, която подкрепя правителствените сили и опозиционнат Нуер, вече две години унищожаване петролното бъдеще на страната, казва Джеймс Кюсик, автор на публикацията в "Индипендънт".

    Последната доставка на храна за Южен Судан в рамките на Световната програма по прехраната на ООН (WPF) се проведе през ноември миналата година и покри основните нужди на населението в продължение на четири седмици. Само помощта на 140 неправителствени организации, включително Oxfam и други международни агенции, успява да задържа в поносими граници най-голямото страдание на суданците.
  • Миналата седмица 40,000 души чакаха четири часа при температурата над 30 градуса по Целзий на опашка в близост до WPF пункта за раздаване на храна.

    "Светът е виждал и преди глада в африканските държави. Но този път има конкуренция с кризата в Сирия, която в момента монополизира вниманието на международната общност. Има страх, че донорите могат да бъдат уморени от непрекъснатата война.“

Станете почитател на Класа