Близките години ще определят бъдещата съдба на САЩ

Близките години ще определят бъдещата съдба на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.11.2021
  • Share:

Следващите 4-5 години ще бъдат решаващи за Съединените американски щати. Това мнение изрази президентът на страната Джо Байдън. Главата на Белия дом постави под въпрос дали Съединените щати ще успеят да запазят глобалното си лидерство през 21-ви век.

 

Близките години ще определят бъдещата съдба на САЩ

 

 

Както отбеляза Байдън, Вашингтон ще се оттегли от практиката да нанася щети на други страни, но ще остане активен на международната арена.

 

«Ако не се върнем в играта, няма да можем да го направим, кой друг ще се справи с кризата в Близкия изток, кой друг ще се справи с израелско-палестинския конфликт? Кой ще реши всички тези проблеми?», попита американският президент.

 

Стопанинът на Белия дом е уверен, че дори след 50 години експертите ще проучват въпроса дали Америка е успяла да запази водещата си позиция в света.

 

«Четири до пет години и те ще решат дали Америка спечели или загуби състезанието в 21-ви век точно в този момент», заяви Байдън.

 

Президентската администрация се концентрира върху решаването на вътрешните проблеми. Такива планове бяха изразени от Байдън по време на предизборната надпревара през 2020 г.

 

 

 

 

Ключовият момент на стратегията е крупното инвестиране в инфраструктурата на страната. Повече от 1 трилион долара трябва да бъдат отделени за изграждането на мостове, обновяване на транспортната мрежа на САЩ, морски пристанища и летища.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа