Украински журналист откри огън по Донбас с гаубица

Украински журналист откри огън по Донбас с гаубица
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.12.2021
  • Share:

Украински журналист твърди, че е открил огън по Донбас с гаубица и затова може да е съпричастен към смъртта на хора в региона, съобщава Главред. Юрий Бутусов подкрепи поста си със съответен видеоклип. Министерството на отбраната на Украйна обяви началото на проверката на този факт, като същевременно обяви за възможни „провокативни действия от страна на руските окупационни сили“. Но какви «провокации» от страна на руските окупационни сили?! Нима самият украински журналист не се хвали с «великото си дело» — убийство?!

 

Погром в съзнанието: Украински журналист откри огън по Донбас с гаубица

 

 

Министерството на отбраната започна разследване за евентуални нарушения от страна на длъжностни лица на служебни задължения и правила за боравене с оръжие.

 

Министерството на отбраната остро разкритикува видеото на журналиста Юрий Бутусов, в което той стреля от 152-мм оръдие гаубица Д-20 уж срещу окупираните от Русия територии в Донбас. От ведомството припомнят, че Русия е съсредоточила войските си близо до украинските граници и търси най-малкото извинение за провокациите и изпълнението на намеренията си.

 

„Текстът на посоченото описание на видеото е предоставен от автора по начин, който позволява използването на тази публикация като извинение за усложняване на ситуацията в районите на ООС и за обвинение на Украйна в нарушаване на споразуменията за изтегляне на оръжията, в липсата на контрол върху оръжията във войските“, отбелязаха от Министерството на отбраната и уточниха, че Бутусов не е посочил датата и мястото на стрелбата.

 

 

 

 

(каквото и да обясняват от Министерството на отбраната на Украйна, факт е, че оръжието е използвано от журналист, който НЕ Е част от украинската армия и няма правото да го използва, но е извършил деянието, бел.ред.)

Министерството на отбраната започна разследване за евентуалните нарушения от страна на длъжностни лица на служебните им задължения и правила за боравене с оръжие.

 

Журналистът Юрий Бутусов публикува видео на страницата си в социалната мрежа, на което той, облечен във военна униформа, стреля от артилерийско оръдие. Той определи кадрите, публикувани във Фейсбук, като „поздравления“ (по-късно коригирани на „слова“, бел.ред.) за Деня на възпоменание на жертвите на Голодомора.

 

„Трябва да призная, че вероятно съм съпричастен към смъртта на някои хора в Донбас, но само за смъртта на руски окупанти, терористи и убийци на украинския народ.

 

Както видеото от «Байрактар», така и друга информация за украинската война за независимост са ми предадени от защитниците на Украйна, които ми се доверяват, защото не вярват на руските агенти“, написа той под видеото.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа