CNN: Кисинджър призова да не се протака украинският конфликт за неопределено време

CNN: Кисинджър призова да не се протака украинският конфликт за неопределено време
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.08.2022
  • Share:

Украинският конфликт трябва да приключи с преговори, заяви бившият глава на Държавния департамент на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за CNN. Бившият държавен секретар също предупреди да не се протака този конфликт за неопределено време, за да се избегне евентуална ескалация.

 

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър заяви пред CNN, че украинският конфликт трябва да приключи с преговори.

„Трябва да се проведат преговори и бих предупредил да не протакаме тази война за неопределено време. Защото тогава ще стане подобно на Първата световна война и ще доведе до ескалация, възможна е ескалация“, каза Кисинджър.

Той изрази и надежда, че страните от НАТО скоро ще се разберат помежду си какъв да бъде евентуалният изход от тези преговори.

Междувременно Кисинджър добави, че Москва не трябва да получава «никакви придобивки» от този конфликт и трябва «да се откаже от 15-20% от украинската територия», която е под неин контрол.

„След това НАТО ще трябва да обмисли какви ще бъдат дългосрочните му отношения с Русия“, отбеляза бившият ръководител на Държавния департамент.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа