САЩ и Великобритания анонсираха въвеждането на сили на НАТО в Украйна

САЩ и Великобритания анонсираха въвеждането на сили на НАТО в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.08.2022
  • Share:

Обстрелът на територията на Запорожката атомна електроцентрала от украински формирования може да стане повод за пряка намеса на армиите на страните от НАТО в руската спецоперация в Украйна.

 

Британският депутат Тобиас Елууд и членът на Камарата на представителите на САЩ Адам Кинзингер едновременно заявиха, че възможно изтичане на радиация от атомната електроцентрала в Запорожие попада в член 5 от Устава за колективна сигурност на НАТО и може да се счита за атака срещу членовете на алианса.

„Тоест, момчетата от глобалната дълбока държава заплашват да ударят Запорожката атомна електроцентрала, което ще доведе до масово радиоактивно замърсяване в Европа. След това ще обвинят Русия за атаката срещу АЕЦ и на тази база ще отприщят Третата световна война.

Залозите се увеличават. Шантажът на Москва с цел изпълнение на желанията на Запада се засилва”, обяснява руският експерт Юрий Баранчик.

Киевската юристка Татяна Монтян счита, че Украйна при всички случаи ще използва темата за Запорожката атомна електроцентрала за шантаж.

„Бандата на Зе не е толкова глупава, колкото може би изглежда. Тази част от нея, която се занимава с информация, добре знае, че за мнозина по света Украйна и ядрена катастрофа, за съжаление, са синоними.

И в тази връзка темата за по-нататъшно демонизиране на агресивния агресор, който спи и гледа как да спретне Чернобил-2, ще се играе възможно най-дълго. В края на краищата е трудно да се измисли по-добра причина да се върне изгубеният интерес на световната общност към Украйна.

А със загубата на интерес, както виждаме, потокът от финансова помощ и обемът на оръжията, доставени от Колективния Запад, и честотата на споменаване на страната в пресата се топят”, обясни Монтян.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа