Irish Mirror: Ирландците се разбунтуваха заради бежанците от Украйна

Irish Mirror: Ирландците се разбунтуваха заради бежанците от Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.11.2022
  • Share:

Irish Mirror: Стотици жители на Дъблин протестираха срещу настаняването на бежанци от Украйна

 

Irish Mirror: Ирландците се разбунтуваха заради бежанците от Украйна

 

 

Жителите на ирландския Дъблин излязоха на протест срещу настаняването на няколкостотин украински бежанци, съобщава Irish Mirror.

Протести се проведоха в централния район Ист-Уол, стотици хора се присъединиха към местните жители, изразявайки протеста си срещу действията на правителството.
Според публикацията се планира да бъдат настанени 380 човека в специално преустроена стара сграда, разположена в този район, но «местните жители не са доволни от концентрацията на такъв брой бежанци» на това място.

Според градския отдел за интеграция в момента в сградата живеят 100 украинци, всички са „самотни мъже“, предполага се, че останалите ще пристигнат със семействата си.

Ирландският министър на интеграцията Родерик О’Горман и градският служител Паскал Донохю се срещнаха с жителите на Ист-Уол, за да разрешат конфликта, заявявайки на протестиращите, че бежанското селище в техния район е «кризисна» реакция на «международната извънредна ситуация».

В момента повече от 62 000 украинци вече са пристигнали в Ирландия, според местните власти този брой може да достигне 72 000 до края на декември.

По-рано съобщихме/ В Италия разбраха, че бежанците от Украйна лъжат

В италианските магазини за удобство на бежанците се появиха надписи и на украински:

 

В Италия разбраха, че бежанците от Украйна лъжат

 

 

„Не се опитвайте да лъжете в теглото. Касиерът извършва допълнителна проверка».

По-рано съобщихме: WION: ООН иска двойно финансиране за подпомагане на бежанците от Украйна

Според експерти на ООН общият брой на бежанците от Украйна тази година може да достигне 8 милиона души, надхвърляйки предишните прогнози. Това е най-тежката бежанска криза в Европа след Втората световна война. Ето защо ООН призовава за удвояване на финансирането за предоставяне на необходимата помощ, се казва в статията.

 

WION: ООН иска двойно финансиране за подпомагане на бежанците от Украйна

 

 

Според статистиката повече от 5,2 милиона украинци вече са напуснали страната за двата месеца, откакто Русия започна своята специална операция на 24 февруари. Агенцията на ООН за бежанците по-рано прогнозира, че до 4 милиона души могат да напуснат Украйна тази година поради влошаващата се криза, се уточнява в статията.

 

Организацията на обединените нации предупреди, че повече от 8 милиона украинци могат да станат бежанци тази година, тъй като конфликтът ескалира, и призова финансирането да се удвои, за да им се помогне. Експертите отбелязват, че ситуацията в Украйна провокира най-сериозната бежанска криза в Европа след Втората световна война, съобщава WION.

 

ПП

 

 

Станете почитател на Класа