Илон Мъск ще пусне нови сини, златни и сиви отметки в Twitter

Илон Мъск ще пусне нови сини, златни и сиви отметки в Twitter
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.11.2022
  • Share:

Илън Мъск каза, че проверката на Twitter ще се върне следващата седмица с цветно кодирани категории за физически лица, държавни акаунти и компании.
Новият собственик на Twitter каза, че платформата ще пусне нова услуга за проверка в петък следващата седмица, след като оттегли по-ранен опит за преустройство, което дава сини отметки на акаунти, плащащи $7,99 на месец, и което предизвика наводнение от акаунти на самозванци, които се възползваха от възможността да се представят за компании като Eli Lilly и Tesla за по-малко от $10. Преустройството беше оттеглено скоро след това.
Мъск каза, че потвърдените акаунти в новата система ще имат синя отметка – или отметка – за физически лица, сива отметка за правителство и златна отметка за компании. Той също така каза, че всички проверени акаунти ще бъдат „ръчно удостоверени". Той не поясни дали ще има такса за някоя от новите отметки, както имаше при предишния основен ремонт на проверката.
Повече от 400 000 акаунта в Twitter в момента имат сини отметки, което ги маркира като автентичен източник и обикновено се дават на видни акаунти като тези на знаменитости, политици, журналисти, правителствени служби и големи корпорации.
Мъск каза, че новата синя отметка ще бъде за всички лица, знаменитости или не, и че хората могат да имат вторично „малко" лого, удостоверяващо, че принадлежат към организация, ако тази организация ги потвърди. Той каза, че следващата седмица ще даде по-подробно обяснение.
Omnicom, голяма рекламна група, цитира проблема с имитирането като една от причините клиентите му да спрат на пауза рекламите в Twitter. Bloomberg съобщи в началото на ноември, преди неуспешното рестартиране на Blue, че държавните институции няма да бъдат таксувани за проверка.
Twitter има близо 238 милиона потребители дневно, според последния набор от тримесечни резултати, но от последните 250 милиона и темповете на растеж на потребителите достигнаха „върхове за всички времена" след поглъщането от Мъск за 44 милиарда долара, според сайта за технически новини The Verge.
Промяната в проверката беше обявена, когато Мъск проправи пътя за връщането на забранени акаунти в платформата следващата седмица. Той обяви, че ще бъде предложена „обща амнистия на спрените акаунти, при условие че не са нарушили закона или участвали в груб спам".
Мъск призна, че Twitter е претърпял „огромен спад в приходите от реклама" на фона на опасения относно плановете му за модериране на съдържание в платформата, включително съдбата на забранените акаунти.

Станете почитател на Класа