Путин очаква уникален тласък за индустриите от Ростех

Путин очаква уникален тласък за индустриите от Ростех
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.11.2022
  • Share:

„Индустриалните мощности работят на пълния си капацитет по време на специалната военна операция на Русия, която ще даде уникален тласък на индустриите", каза президентът Владимир Путин на честването на 15-ата годишнина на корпорацията Ростех.
„Заводите в Москва и Санкт Петербург, както и в регионите на Урал, Сибир и Далечния изток на нашата страна работят на пълен капацитет, на многосменен режим. Всъщност те ще дадат и вече дават уникален тласък на развитието на високотехнологичните индустрии", отбеляза Путин.
Путин призова Ростех да даде приоритет на постиженията в отбранителната индустрия. Той посочи "Тук работят стотици хиляди хора - висококвалифицирани специалисти и уникални експерти, които посвещават своята енергия и талант, за да допринесат за индустриалното развитие на нашата страна. Те са пряко ангажирани в усилията за постигане на най-важните национални цели в редица приоритетни области, свързани с високите технологии. Те включват самолетната и автомобилната промишленост, радиоелектрониката, машиностроенето, здравеопазването и индустрията за нови материали. Това със сигурност ще засили отбранителните способности на Русия, тъй като мощностите на Ростех изпълняват значителна част от държавната отбранителна поръчка, това е най-голямата ни отбранителна корпорация. Искам да отбележа, че дейността в тази област трябва да остане приоритет на корпорацията", добави Путин каза Путин.
„От основаването си Ростех отговаря за разработването, производството и износа на високотехнологични продукти, предназначени както за военни, така и за граждански цели. Необходимо е не само да продължим тези усилия, но и да работим активно във всички обещаващи области, които гарантират технологичния суверенитет на Русия. Ростех е в състояние да постигне пробиви в области като микроелектрониката, базата на електронните компоненти, авиационната индустрия, комуникационните мрежи от пето поколение и като цяло да положи по-активни усилия за внедряване и популяризиране на местни високотехнологични решения в всички области, които са важни за развитието на нашата икономика, определят качеството на живот на нашите хора и намаляват зависимостта ни от вносни доставки за електрониката", посочи държавният глава.

Станете почитател на Класа