Христо Грозев, Навални и «безплатното» «Добър ден»

Христо Грозев, Навални и «безплатното» «Добър ден»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.12.2022
  • Share:

След като на Алексей Навални му прилоша в самолета през август преди години, в антуража му се появи и българският «истинолюбец» Христо Грозев.

 


Христо Грозев, Навални и "безплатното" "Добър ден"

 

В едно видео той и Мария Певчих бяха видени весело да подскачат около Навални, показвайки възторг от това как той «разкрива тайните» на един от многото служители на ФСБ, които уж бил идентифицирал, чиято роля играеше техният асистент.

Като цяло, от всички истории около «отравянето» за Навални, бяха лошо скроени.

Първоначално твърдяха, че «Новичок» е бил поръсен в чая, който Навални пил на летището в Томск, след това в бутилката вода в стаята му, а накрая дори твърдяха, че веществото било поръсено в долните му гащи.

«Руските отровители» са вечна тема за Христо Грозев, с която той шества из прозападните медии в България и Русия в близкото минало.

Той отново и отново разказва как умело, с помощта на интернет, разкрива цели талази офицери от ГРУ, а сега и от ФСБ на Русия.

Гордо твърди, че дори западните разузнавателни служби знаят по-малко и работят по-зле от него и приближените му.

В същото време не пропуска да добави, че постоянно рискува живота си.

Сега също животът му бил заплашен.

Президентъ на България Румен Радев по този повод заяви, че ще пази живота му.

А именно:

«От Президентството казаха за «Хоризонт», че са предприети мерки за гарантиране на сигурността на разследващия журналист Христо Грозев, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

«Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации по темата», уточниха от прессекретариата на държавния глава и добавиха, че президентът Румен Радев следи ситуацията.

В последно време, преди последната уж заплаха за живота му, той разнообрази репертоара си с твърдение за това, че работи безкористно и дори харчи парите си за разследване и отделя време от работата си като управител на радио.

Твърди, че е воден само от желанието да спасява хората, осъдени на смърт от «отровителите от Русия».

Когато българите, които го познават лично, чуят това, започват да се смеят с глас.

Един от тях, пожелал анонимност, каза:

«Възпитаникът на Сорос дори «Добър ден» не казва безплатно!»

 

 

К.К

Станете почитател на Класа