Топдизайнерът Андре Андреев идва от САЩ

Андре Андреев, истински гений на съвременния графичен дизайн, се завръща в родината си, за да се включи в първия фестивал за дизайн в България SOFIA DESIGN WEEK. Андре каца в София заедно със своя колега от студио Dress Code (NY), американеца Дан Коуверт. Двамата ще проведат открита лекция в двора на Националната художествена академия на 8 юни от 19 часа.
Андре живее в Съединените щати от 13-годишен. Запознава се със своя съмишленик Дан в California College of the Arts (CCA). След завършването си двамата се местят в Ню Йорк и след кратка работа в различни студия започват бляскава кариера в дизайнерския департамент на MTV. Създават дизайн студио Dress Code (NY) през 2002 г. Днес, на обща възраст от 51 години, двамата дизайнери от Dress Code не спират да се радват на бляскави награди, отличия в бранша, безброй представяния в пресата, присъствие в сборници за дизайн и 3 самостоятелни изложби. В момента четат лекции по графичен дизайн в Pratt Institute в Бруклин и поддържат помощен онлайн сайт за студенти по графичен дизайн.
Андре и Дан са автори и на книгата Never Sleep: Graduating to Graphic Design, в която споделят провалите, успехите и изненадите по време на колежанските им години. В нея включват първите си училищни проекти, както и ранните си работи за клиенти, заедно със статии от техни ментори, преподаватели и съмишленици.
Сред списъка с клиенти, върху които Андре е оставил своя стил, са Nike, MTV, MTV2, MTV Tr3s, Deloitte, Xlarge, Adobe, Kent State University, AIGA, Art Directors Club, Berlin Cameron United, Photolibrary, Comedy Central, Cry Havoc, Definitive Jux Records, LightBox, Fila, CMT, Gen Art.

Станете почитател на Класа