Сателитни снимки на Пентагона: Огромен руски конвой се движи към Киев

Сателитни снимки на Пентагона: Огромен руски конвой се движи към Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.02.2022
  • Share:

 

Снимките са разпространени от частната американска компани "Максар" и показват колона от стотици военни превозни средства и бронетехника, дълга 5 километра. Руските сили се намират на около 65 километра от Киев

 

 

 

Сателитни снимки показват мащабно разполагане на руски сухопътни войски в посока украинската столица Киев, съобщават Ройтерс и БНР.

 

Огромен руски военен конвой, дълъг 5 километра, се движи в посока Киев, предадоха световните агенции, позовавайки се на сателитни снимки на частната компания Maxar Technologies.

 

https://epicenter.bg/images/news/22022/pics/1646001126.jpg

По време на заснемане на сателитните снимки конвоят се е намирал на близо 60 километра от украинската столица. Стотици превозни средства се движат към Киев, включително танкове. Maxar проследява движението на руски сили от седмици.

Източници от Пентагона смятат, че руското командване променя стратегията към водене на обсадни бойни действия.

Според Съединените щати Русия е използвала над 350 ракети срещу украински цели.

До момента Русия няма значима победа, не контролира украинското въздушно пространство, а втори ден руските войски са извън Киев, казват от Пентагона.

Руската армия призна по-рано днес за пръв път, че е понесла човешки жертви при нашествието си в Украйна, но не съобщи точни цифри. Украйна твърди, че нейните сили са убили 3500 руски военни. Ген.Конашенков заяви, че от началото на нападенията руската армия е нанесла удари по 1067 украински военни обекта, включително 27 командни поста. Русия нахлу от няколко посоки в Украйна на 24 февруари.

 

 

 

Станете почитател на Класа