×

Message

Error while downloading file File not found on server

„Опитите да се представи Русия като изолирана в рамките на ООН се провалиха“

„Опитите да се представи Русия като изолирана в рамките на ООН се провалиха“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    25.09.2022
  • Share:

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че броят на срещите с руската делегация в кулоарите на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН премахва всички намеци за изолация на Москва.
„Днес изолацията беше особено болезнена. Очаквахме я с дузина наши приятели и колеги, но тя така и не дойде", пошегува се тя в канала си в Telegram, придружавайки изявлението със снимки на топло поздравление между руския външен министър Сергей Лавров и на ОАЕ Абдула бин Зайед Ал Нахаян в Ню Йорк.
Руският външен министър Сергей Лавров и външните министри от Съвета за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив (GCC) обсъдиха укрепването на връзките на среща в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН.
„Засилваме нашето сътрудничество между Русия и ССЗ. Обсъдихме подробно състоянието на нещата на среща в Рияд и сега ще прегледаме как се изпълняват договореностите", каза Лавров.
"Русия все още има приятели по света. Вижте реакцията на световните гиганти. Тези, които не искат да се представят като гиганти, а наистина са гиганти. По-специално Китай. Сигурно сте виждали тази реакция", каза Мария Захарова.

Станете почитател на Класа