Украйна получи от САЩ първите системи за ПВО NASAM

Украйна получи от САЩ първите системи за ПВО NASAM
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.09.2022
  • Share:

Искам да благодаря на президента Байдън за положителното решение, което вече беше взето, и на Конгреса на САЩ – получихме NASAMS, заяви Зеленски

 

 

Украйна е получила от САЩ за първи път зенитно-ракетни системи NASAMS, съобщи в интервю за американския канал CBS News президентът Володимир Зеленски.

„Искам да благодаря на президента Байдън за положителното решение, което вече беше взето, и на Конгреса на САЩ – получихме NASAMS. Това са системи за противовъздушна отбрана. Но повярвайте ми, това дори не е достатъчно, за да покрие гражданската инфраструктура , училища, болници, университети, домовете на украинците“.

Зенитно-ракетната система NASAMS се състои от радар Sentinel, усъвършенствана ракета въздух-въздух със среден обсег и център за управление на огъня KDA.


NASAMS ще даде на противовъздушната отбрана на Украйна адаптирана, най-съвременна система за отбрана, която може да увеличи максимално способността им да идентифицират, атакуват и унищожават вражески самолети, дронове и крилати ракети.

Една батарея на зенитно-ракетната система NASAMS-2 (второ поколение) включва: 12 пускови установки, 8 РЛС, 1 център за управление на огъня, 1 автомобил с електронно-оптична камера и 1 тактически контролер.

 

Станете почитател на Класа