В Йордания Лавров обсъди Сирия, израелско-палестинското споразумение и Украйна

В Йордания Лавров обсъди Сирия, израелско-палестинското споразумение и Украйна
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.11.2022
  • Share:

Руският външен министър Сергей Лавров разговаря вчера с йорданския си колега Хюсеин Абдула Ал Сафади. Очакваше се той да се срещне и с крал Абдула II бин Ал-Хюсеин по време на посещението си в кралството.
Лавров пристигна в Аман, столицата на Йордания, в сряда. Аман е първата дестинация от работната обиколка на външния министър в Близкия изток, след което той ще посети Обединените арабски емирства.
Москва разглежда посещението на първия дипломат в Йордания като важна част от постоянните усилия за насърчаване на многостранно ангажиране с традиционни партньори от Близкия изток, съобщиха от външното министерство ден преди разговорите. „Посещението отговаря на дългосрочните интереси за осигуряване на мир, просперитет и стабилност на този стратегически регион", подчертаха от министерството.
Очаква се разговорите да се съсредоточат върху належащите международни и регионални въпроси, по-специално Украйна, Сирия, израелско-палестинското споразумение, Ирак и Персийския залив, както и двустранни въпроси.

Станете почитател на Класа